VEGANSKE CHOKOLADE-CUPCAKES MED HINDBÆRCREME

SONY DSC

Muffins med muffintops på (her taler jeg ikke om kærlighedshåndtag) = cupcakes, og dem kan man ikke andet end at elske. Især når de er veganske og dermed fyldt til randen af kærlighed! (og sukker, men jeg er alligevel tilhænger af kærlighedshåndtag, så who cares?) Jeg er inde i en periode, hvor bagning er et dagligt fænomen. Jeg har ferie, og jeg burde lave lektier, men det er så meget sjovere at bage. Jeg havde ikke smagt cupcakes siden før jeg blev veganer, så det måtte jeg prøve! Pinligt nok var cremen på billedet faktisk en rose inde i min fantasi, og jeg var endda i Kop&Kande for at købe en dut… Jeg ved faktisk ikke engang, hvad de hedder… til at lave en perfekt lyserød rose på toppen af min muffin. Det skete så ikke. Men stol på mig! Det smager himmelsk.

SONY DSC

Jeg har flere gange forsøgt mig med amerikanske opskrifter på kagecreme, men næsten alle jeg har fundet kræver shortening – hvilket altså ikke er helt almindeligt her, hvor jeg bor. Derfor har jeg tryllet min egen opskrift frem, der i stedet er lavet med palmin, og det virker helt fint! De smager altså ret godt, hvis jeg selv skal sige det. Men jeg kunne fortsætte resten af dagen, så her er i stedet opskriften. En sidste lidt unødvendig bemærkning: Denne cupcake er ikke for sarte sjæle eller dem på diæt.

ca. 20 stk. chokoladecupcakes

Tørre ingredienser:
  • 240 g hvedemel
  • 240 g sukker
  • 70 g usødet kakao
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1/4 tsk. natron
  • ½ tsk. salt
Våde ingredienser:
  • 4 dl usødet soyamælk
  • 1 dl smagsneutral olie
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 2 tsk. vaniljeekstrakt
Hindbærcreme:
  • 100 g plantesmør eller margarine
  • 100 g palmin
  • 230 g flormelis
  • 2 tsk. vaniljeekstrakt
  • ca. 5 spsk. usødet soyamælk
  • 2 dl hindbær, friske eller optøede fra frost

 

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Bland de tørre ingredienser sammen i en stor skål.
  3. Bland de våde ingredienser sammen i en mindre skål, og hæld dem derefter oveni de tørre. Vend forsigtigt med en gaffel, til dejen hænger sammen, men pas på ikke at røre for meget – et par klumper gør ikke noget.
  4. Smør ca. 20 muffinforme med en anelse smagsneutral olie (hvis du bruger andet end papirforme) og fyld formene 2/3 op med dejen.
  5. Bag ved 200 grader i 5 minutter, og skru så ned på 180 grader. Bag dem derefter i ca. 15 minutter, til en tandstik eller lignende kan stikkes ned i uden at tage dejen med op.
  6. I mellemtiden kan cremen forberedes: Optø hindbærrene i en mikroovn ved lav indstilling i ca. 5 minutter.
  7. Skær palminen i små stykker hvis muligt (nogle gange er det lidt vanskeligt. Så lader jeg bare være og pisker i stedet lidt ekstra)
  8. Hæld palmin og alle andre ingredienser, udover hindbær og mælk, i en skål.
  9. Hæld 3 spsk. af soyamælken i en dyb tallerken sammen med bærrene, og mos med en ske. Mos bær- og mælkeblandningen gennem en sigte ned i skålen til de andre ingredienser. Skrab af med en kniv på ydersiden af sigten for at få det hele med.
  10. Blend med en håndmixer på laveste indstilling. Det er også en god idé at holde en hånd over skålen, da flormelisen har en tendens til at flyve. Tilsæt 1 spsk. mælk hvis nødvendigt.
  11. Vent til kagerne er helt afkølede, og pynt derefter med cremen. Spørg mig ikke, hvordan man laver en rose.

Noter:

  • Hvis du i stedet har lyst til chokoladecreme, kan hindbærene skiftes ud med 1 dl usødet kakaopulver. Mælken nedsættes til ca. 3 spsk.
  • Æblecidereddiken er vigtig, da den aktiverer natron. Man kan slet ikke smage den til sidst.
  • Grunden til den høje bagetemperatur i de første 5 minutter er, at der dannes en skorpe på ydersiden af kagerne. På den måde har dejen ingen andre veje at gå end op.
Hvis du har lyst til at følge med i, hvornår jeg lægger nye opskrifter ind, kan du følge mig på Facebook: LunPåPlanter og på Instagram, hvor jeg hedder lunpaaplanter. Skriv gerne en kommentar, og lad mig vide, hvordan det smagte!
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s