VEGANSK & SNASKET LASAGNE

SONY DSC

Det her er en af de retter, du med fordel kan servere for en modstander af planter. Her er absolut ingen kompromisser, når det kommer til smagen! Den er både cremet, snasket og trøstende.

Jeg har faktisk aldrig brudt mig specielt meget om lasagne, mest fordi jeg syntes, det lå så tungt i maven. Det er den der følelse, de fleste får efter et oste-orgie: Flad og færdig. Det er der ikke noget af her! Efter et par stykker af denne plantefyldte lasagne, vil både din mund og mave takke dig. Den her lasagne fungerer dog ikke så godt uden gærflager, der er med til at give retten den cremede og ostede smag, så de er helt klart værd at få fat i. De kan købes i Matas, på nettet og i de verse helsekostbutikker. Prisen virker nok ret dyr, men sådan en dåse fra Matas til nogle og 80 kroner holder i ca. to måneder herhjemme. Gærflager er faktisk ret vilde. Tænk at gær kan få mad til at smage af ost? Underligt, men fedt.

SONY DSC

Én af de bedste ting ved lasagne må være osten. Det skal være med, og der skal helst være meget af det. Derfor har jeg lavet min version af den forståeligt nok populære veganske ostesauce, og jeg ender med at spise halvdelen med en ske hver gang. Den er ostet og fuld af smag, og så kan den også bruges til nachos. Mmhm..

Jeg savler selv over denne skønhed, og jeg har ikke fået andet end komplimenter for den, heriblandt fra flere kødspisere. Prøv den, og lad mig vide, hvad du synes! Jeg kan give dig en 99% garanti på, at du vil nuppe et ekstra stykke, og det er slet ikke noget at skamme sig over, når det smager så lækkert. Den kan i øvrigt med fordel gemmes i køleskabet til næste dag, for det bliver den kun bedre af.

Lasagne til 4 personer

Til åstesovs:
  • 350 g kartofler, skåret i store tern
  • ½ dl gærflager
  • 1/4 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. røget paprika
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. limesaft
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1-2½ dl kogevand fra kartoflerne
  • 2 tsk. tahin
Til stegning:
  • 2 gulerødder, lavet til strimler med en kartoffelskræller
  • 1 squash eller courgette, lavet til strimler med en kartoffelskræller
  • 100 g spinat, baby eller hakket
  • Plantesmør eller margarine til stegning
Til tofu-ricotta:
  • 200 g skærefast tofu, smuldret semi-fint
  • ½ dl gærflager
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 2 tsk. olivenolie
  • 2 tsk. citronsaft
  • 1 håndfuld basilikum, hakket
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 2 spsk. usødet soyamælk
Øvrigt:
  • Ca. 6 dl tomatsauce, fx. Polpa di pomodoro
  • Ca. 9 lasagneplader uden æg
  • 1 pakke vegansk mozzarella, revet (fx. den her)
Fremgangsmåde:
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Åstesovs: Kog kartoflerne uden salt i ca. 20 minutter eller indtil de er bløde. Gem kogevandet. Blend alle ingredienser med kartoflerne i en foodprocesser, tilføj kogevand til ønsket konsistens.
  3. Til stegning: Steg gulerødder og aubergine bløde på panden med plantesmør eller margarine. Læg væk, og steg spinaten blød for sig selv. Pas på ikke at stege det for meget, det skal stadig være grønt.
  4. Tofu ricotta: Bland alle ingredienser i en skål, og smag til med salt og peber.
  5. Byg lasagnen i lag i et lasagnefad: (mit er 28×18 cm.) 1/3 af tomatsaucen, et lag lasagneplader, ½ af tofu ricottaen, ½ af mozzarellaen, al spinaten, ½ af åstesovsen, et lag lasagneplader, 1/3 af tomatsaucen, resten af tofu ricottaen, al aubergine og gulerod, et lag lasagneplader, resten af tomatsaucen, resten af åstesovsen, resten af mozzarellaen.
  6. Pak fadet ind i staniol, og bag på midterste rille ved 200 grader i 40 minutter. Fjern staniolen, og bag i 10 minutter ved grill.
  7. Lad lasagnen hvile i 10 minutter før servering.
Hvis du har lyst til at følge med i, hvornår jeg lægger nye opskrifter ind, kan du følge mig på Facebook: LunPåPlanter og på Instagram, hvor jeg hedder lunpaaplanter. Skriv gerne en kommentar, og lad mig vide, hvordan det smagte!
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s