Vegansk vanilje- og mandelkage

SONY DSC

Denne dejlige vanilje/mandelkage er blød og fugtig. Mandelsmagen er tydelig, men ikke overvældende, og så har den en hemmelig ingrediens.

Duften af mandler løb ind i alle hjørner af vores lille lejlighed, og jeg lod med vilje være med at lufte ud. Jeg tog min sækkestol og min mobil, og så satte jeg mig foran ovnen for at holde øje med vidunderet og kigge Pinterest. Min mund løb i vand, og hvis jeg nogensinde har været utålmodig, så har det været da der var fem minutter til kagen var færdig! Jeg nåede vist heller ikke at lade den køle af, før glasuren og mandlerne røg på, men det fungerede heldigvis fint alligevel.

Jeg vil prøve i al ydmyghed at forklare, hvor spot-on denne kage er: Jeg blev så imponeret over mig selv, da jeg smagte det første stykke, at jeg lavede en lille sejrsdans med kærlige skældsord indblandet, heriblandt et ivrigt: “Mhmm, BITCH!” (inspireret af Jessie fra Breaking Bad.)
SONY DSC

Da jeg googlede rundt for at finde et par ekspertråd til at lave en svampet, fugtig kage, faldt jeg over det mærkværdige tip at komme kagecremespulver i. Lad mig bare sige, at det virker! Er det snyd at bruge færdigmix? Lidt, men det bliver alligevel blandet sammen med resten af dejen, så når du skal imponere vennerne, kan du sagtens bare kalde det en “hemmelig ingrediens.” Det har jeg i hvert fald tænkt mig.

Vanilje- og mandelkage:

Til at piske:
  • 75 g plantesmør fra Naturli’
  • 215 g sukker
Tørre ingredienser:
  • 250 g hvedemel
  • 1 pose kagecremes-pulver med vaniljesmag (denne er vegansk)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3/4 tsk. natron
  • ½ tsk. salt
Våde ingredienser:
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 2,5 dl mandelmælk
  • 2 tsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. mandelekstrakt
Til glasur og pynt:
  • 75 g flormelis
  • ½ tsk. vaniljeekstrakt
  • 2 spsk. mandelmælk
  • Blancherede mandelflager til pynt
Fremgangsmåde:
  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Pisk sukker og smør sammen med en håndmixer ved middelhastighed i ca. 5 minutter og stil til side.
  3. I en anden skål blandes de tørre ingredienser sammen.
  4. I en tredje skål, de våde.
  5. Bland skiftevis lidt af de tørre og lidt af de våde ingredienser i skålen med sukker og smør, men pas på ikke at røre for meget i det.
  6. Når dejen er samlet uden for mange klumper, hældes den i en springform, der er smurt med lidt olie. Læg evt. et stykke bagepapir i bunden af formen, så den er lettere at tage ud.
  7. Bages ved midterste rille i ca. 45 minutter, til den er gyldenbrun, og en træpind kan stikkes ind i midten, uden at dejen hænger fast.

Noter:

  • Æblecidereddike kan erstattes med samme mængde citronsaft.
Hvis du har lyst til at følge med i, hvornår jeg lægger nye opskrifter ind, kan du følge mig på Facebook: LunPåPlanter og på Instagram, hvor jeg hedder lunpaaplanter. Skriv gerne en kommentar, og lad mig vide, hvordan det smagte!
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s