Fyldte madpandekager med tzatziki

SONY DSC

Rødlige madpandekager med gurkemeje og persille. Fyldt med kødfri tomatsovs og sprøde kikærter. Severet med tzatziki og salat.

Madpandekager får mig til at tænke tilbage på lejrturen i femte klasse. Jeg havde bygget en god appetit op, eftersom de voksne havde lovet pandekager til aftensmad. Den slags skete nemlig ikke, med mindre det var min fødselsdag. Stemningen blev meget hurtigt dæmpet, da jeg fik at vide, at det altså var madpandekager med aftensmad indeni.

Siden da har jeg underligt nok haft en forkærlighed for madpandekager, og den kærlighed har kun vokset sig større i takt med, at det så småt begynder at være forår. Jeg nød da også disse lækkerier ude på terrassen, selvom det var 5 grader for koldt til at spise udenfor. Pjat siger jeg. Nu er det forår, og det betyder lille-sommer i mit kvarter.

SONY DSCTzatzikien er ligesom koldskålen: Den hører sommeren til, og den tanke elsker jeg at have, når jeg spiser den på en halv-lun forårsdag. Serveret sammen med en blandet salat og toppet med de overskydende kikærter, og så er den hjemme. Lad mig lige sige to ord eller mere om ristede kikærter: Det. Smager. Godt. Det er en hel ny verden for mig. Jeg prøvede dem for første gang for nylig, og siden da har jeg spist dem til morgenmad, som tilbehør til aftensmad og som stand-in for chips på mine sunde dage. Tænk at simple kikærter kan smage på så mange forskellige måder? Før jeg blev veganer, vidste jeg ikke engang, at de eksisterede, og nu kan jeg ikke undvære dem.

SONY DSCHvis du læste billedteksten øverst, sidder der højst sandsynligt én ting fast i dine tanker: Gurkemeje… ? I don’t blame you. Det lyder måske ikke appetitligt, men heldigvis smager det overraskende godt i madpandekager, selvom det egentlig ikke er i for smagens skyld: Det interessante er, at det gør pandekagerne rødlige, når det bliver blandet med natron, og det får mig til at elske dem endnu mere.

6-8 fyldte madpandekager med tzatziki:

Pandekagedej:
  • 250 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 håndfuld persille, hakket
  • 2 tsk. citronsaft
  • 4 ½ dl usødet soyamælk, ved stuetemperatur
  • 1 spsk. rapsolie
Pandekagefyld:
  • En pakke a’ 250 g champignon, stilkene fjernet og finthakket
  • 30 g valnøddekerner, hakket
  • 1 lille løg, finthakket
  • 200 g gulerod, revet
  • 1 squash, revet
  • 4 dl purerede tomater
  • 1 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillon-terning
  • ½ tsk. peber
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. smoked paprika
Ristede kikærter:
  • 1 dåse kikærter, renset og tørret godt
  • 2 tsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. hvidløgspulver
Tzatziki:
  • 500 ml vegansk yoghurt
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 stor agurk, revet groft
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 1/4 tsk. paprika
Fremgangmåde:
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Lav dejen ved at blande de tørre ingredienser godt.
  3. Bland persille, citronsaft, soyamælk og rapsolie i en anden skål, og hæld de våde ingredienser over de tørre lidt efter lidt. Pisk med et piskeris, til der ikke er klumper.
  4. Lad gerne dejen hvile i en halv time inden stegning.
  5. Steg på en pande med plantemargarine ved middelvarme.
  6. Lav fyldet ved at stege champignonerne uden olie, til de er tørre (ca. 10 minutter.) Læg til side, og steg løg i lidt olie til de er bløde. Bland champignon, løg og de øvrige ingredienser i en gryde, og lad sovsen simre i ca. 30 minutter ved jævnlig omrøring.
  7. Ristede kikærter: Tør kikærterne godt med et rent viskestykke, og læg dem ud på en bageplade med bagepapir. Hæld de øvrige ingredienser over, og bland godt med fingrene. Bag ved 200 grader i ca. 20 minutter.
  8. Lav tzatzikien ved at blande ingredienserne i en skål med en gaffel, smag til med salt og peber.
  9. Saml pandekagerne med fyld og kikærter, rul dem sammen og bag i 10 minutter. Serveres evt. med en blandet salat.
Hvis du har lyst til at følge med i, hvornår jeg lægger nye opskrifter ind, kan du følge mig på Facebook: LunPåPlanter og på Instagram, hvor jeg hedder lunpaaplanter. Skriv gerne en kommentar, og lad mig vide, hvordan det smagte!
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s