Ristet morgen-müsli

SONY DSC

Knasende og sød musli med peanuts og tranebær. Morgenen bliver mere hyggelig, så snart du sætter dig i sofaen med en skål ristet musli og vaniljesoyamælk. Det kan jeg næsten garantere.

Jeg har stadig et ekko i hovedet fra dengang jeg var lille, og min mor bekymrende gentog, at morgenmaden er dagens vigtigste måltid. Alligevel har jeg stadig svært ved at være kreativ i køkkenet, når jeg springer ud af sengen, og for det meste bliver det heller ikke til mere end et stykke toast med smørÅst. På de søndage hvor jeg føler mig ekstra huslig, laver jeg tit ristet müsli (granola), men jeg ender altid med at spise for meget af det med det samme, og så rækker det kun til tirsdag. 1st world problems, right?SONY DSCDenne ristede müsli er perfekt som morgenmad, men hvis du er ligesom mig, kommer du også til at nyde den som en mellemmåltidssnack. Vildt ord. Jeg har brugt lang tid på opskriften, og jeg kan varmt anbefale den. Den er knasende, sprød, sød, mættende og hurtig at lave. God fornøjelse!

1 stort glas ristet müsli

Våde ingredienser:
  • 2 spsk. peanutbutter
  • ½ dl lys sirup
  • 1 dl soyamælk med vanilje
  • 1 spsk. kokosolie eller palmin, smeltet
Tørre ingredienser:
  • 50 g tørrede tranebær
  • 50 g peanuts, usaltede (se note)
  • 1 spsk. chiafrø
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 200 g havregryn (se note)
Fremgangsmåde:
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Rør de våde ingredienser sammen i en skål.
  3. Tilføj tranebær, peanuts, chiafrø og krydderier, og rør rundt igen. Tilføj til sidst havregrynen, og rør til det samler sig.
  4. Læg müslien på en bradepande beklædt med bagepapir, og sørg for, at det ligger fordelt i et tyndt lag. På den måde bliver det sprødest.
  5. Bag i midten af ovnen i 20 minutter. Vend det så godt, du kan, når halvdelen af tiden er gået.
  6. Drys evt. med en tsk. smeltet kokosolie eller palmin, når det er færdigt og stadig varmt. Så knaser det lidt mere.
  7. Serveres evt. med vaniljesoyamælk, bananskiver og kokosflager. Opbevares i en lufttæt beholder og kan holde sig i flere uger.

Noter:

  • Havregryn: Der kan både bruges finvalsede og grovvalsede. De fleste granola-opskrifter kræver grovvalsede, men jeg har brugt finvalsede 9/10 gange, og det har fungeret helt fint.
  • Peanuts: Du kan sagtens bruge saltede, hvis de andre ikke er til at finde. Så bare udelad 1/4 tsk. salt.
Hvis du har lyst til at følge med i, hvornår jeg lægger nye opskrifter ind, kan du følge mig på Facebook: LunPåPlanter og på Instagram, hvor jeg hedder lunpaaplanter. Skriv gerne en kommentar, og lad mig vide, hvordan det smagte!
Reklamer

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s