Vegansk French Toast i ovnen

SONY DSC

Disse nemme arme riddere er bagt i ovnen, og så er de fyldt med vegansk flødeost og ristede valnødder. De kræver kun 15 minutters forberedelse og 9 ingredienser.

Man skulle ikke tro det, men French Toast er med mindst 60% sikkerhed dét, der bragte min kæreste og jeg sammen. Året var 2013, da jeg for første gang serverede arme riddere for Stefan, og der var helt sikkert kærlighed i luften. Om det var kærlighed til maden er ikke til at sige. Men det har det nok været, siden vi først blev kærester tre år senere. Jeg tror alligevel, det var dér, det hele startede.

Dengang var jeg ikke veganer, så opskriften er lavet en del om siden dengang, men de smager heldigvis endnu bedre nu. Stefan bryder sig ikke om smagen af Violife creamy, så det er altså ikke de arme riddere, der holder kærligheden kørende. Oh well, mere til mig!

SONY DSC

Hvis du er på udkig efter en sund start på dagen, kan du tage et kig på min opskrift på Ristet morgen-müsli, men det er altså ikke her, du finder særligt meget sundhed. Jeg har det med at retfærdiggøre det at æde klamt på denne måde: “Jamen Iben. Det er vegansk, så det er allerede sundt i sig selv.” Jeg skulle hilse og sige fra min vægt, at den holder altså ikke.

På en weekendmorgen synes jeg alligevel, det er okay at smovse med disse lækre og cremede ruller, og det er bestemt også okay at hælde lidt for meget sirup ovenpå.

8 French Toast-ruller

Ingredienser:
 • 30 g plantesmør eller margarine
 • 1 spsk. kokos- eller rørsukker
 • 1 tsk. kanel
 • ½ tsk. revet muskatnød
 • 50 g valnøddekerner
 • 3/4 spsk. sirup (se note)
 • 8 skiver lyst toastbrød
 • ½ dl soyamælk med vaniljesmag (fx. den her)
 • 10 tsk. vegansk flødeost (fx. den her)
 • Sirup til ovenpå

 

Fremgangsmåde:
 1. Forvarm ovnen til 175 grader.
 2. Smelt smør/margarine på en pande ved middelvarme.
 3. Hæld over i en dyb tallerken, og tilføj sukker, kanel og muskatnød. Bland sammen med en gaffel, og fordel i bunden af en lille bradepande (min er 30×24 cm.)
 4. Hak valnøddekerner groft, og steg på panden ved middel til høj varme i et par minutter. Sørg for at røre rundt hele tiden, så de ikke brænder på. Tilføj sirup, og rør godt rundt i et par minutter, til siruppen har klistret sig fast til valnødderne, og læg dem derefter på en tallerken.
 5. Vask panden af med det samme under varmt vand, så siruppen ikke sidder fast.
 6. Hæld soyamælk i beholder, som er stor nok til, at toasten kan komme ned i.
 7. Skær skorpen af toasten, og rul dem flade med en kagerulle. Læg en stor teske ‘fløde’ost og hvad der svarer til ca. 3 valnøddekerner på kanten af toaststykket. Rul den sammen og pres let, så den ikke går op.
 8. Dyp alle sider i soyamælken, og læg over i bradepanden. Forstæt på samme måde med de andre.
 9. Bag i 20 minutter, og vend dem forsigtigt med en ske halvvejs. Serveres evt. med sirup.

Noter:

 • Sirup: Her kan du bruge din foretrukne sirup eller agave nektar. Jeg bruger lys sirup, fordi det er billigt.
 • Hvis din bradepande er meget større end min, vil jeg foreslå dig at tilføje en større portion af smørblandingen, så hele fladen kan dækkes.
Hvis du har lyst til at følge med i, hvornår jeg lægger nye opskrifter ind, kan du følge mig på Facebook: LunPåPlanter og på Instagram, hvor jeg hedder lunpaaplanter. Skriv gerne en kommentar, og lad mig vide, hvordan det smagte!
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s