Scones med rosmarin & citron

SONY DSC

Disse krydrede scones er sødet let med rørsukker og vanilje, og så er de både nemme og hurtige at lave.

Jeg er i tvivl om, hvordan man definerer en scone. Er det et brød? Er det en kage? Der er ikke gær i, så det er ikke et brød. Man spiser dem typisk til morgenmad, så det er ikke en kage. For man spiser jo ALDRIG kage til morgenmad… Vel?

En ting jeg ikke er i tvivl om er, at det her er luksus-scones, for det kaldte min mor dem. Eller hun kaldte dem “luksus-scunes”, men det er nok fordi hun ligesom mig ikke har haft et tæt forhold til scones – før nu! Disse kager/brød ramte det gyldne punkt efter fjerde tilpasning fra min gamle opskrift på citronscones, der endte med at blive lidt for søde til min smag. Jeg fik idéen at komme rosmarin i fra Minimalist Bakers opskrift på scones med rosmarin og blåbær. Hvis du kigger hendes opskrifter igennem, vil du sikkert hurtigt blive enig med mig i, at hun er lidt wonderwoman-agtig i et køkken, så derfor stolede jeg på hende, selvom rosmarin ikke lyder som noget, der burde høre til i en scone. Lad mig bare sige: Rosmarin+scone= kærlighed.SONY DSC

Scones kan spises på mange måder:

  • Ikke skåret over
  • Skåret over
  • Du kan spise under’n
  • Du kan spise over’n
  • Du kan spise dem med syltetøj
  • Du kan spise dem med flødeÅst
  • Du kan spise dem med plantesmør

Jeg gik igennem alle syv under udarbejdelsen af opskriften, og for hver gang jeg lavede dem, spiste jeg flere og flere. Med andre ord har jeg fået nok rosmarin for det næste år, men det skal ikke stoppe mig i at lave de her lækre sataner snart igen. Hvis du prøver dem, vil jeg meget gerne vide, hvad du synes, så skriv endelig en kommentar! Krydrede og søde på samme tid… Mhmm…SONY DSC

8 scones med rosmarin og citron:

Ingredienser:
  • 300 g hvedemel
  • 2 ½ spsk. rørsukker (30 g)
  • 1 ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • ½ tsk. fin salt
  • 1 spsk. chiafrø
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. muskatnød
  • 1 spsk. frisk rosmarinblade, grofthakket
  • Skal fra 1 citron, revet (ca. 1 ½ tsk.)
  • 1 spsk. palmin eller kokosolie, afkølet (se note)
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 dl usødet soyamælk
Fremgangsmåde:
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Bland ingredienserne fra hvedemel til citronskal i en skål.
  3. Vask hænderne under koldt vand, og smuldr palmin til små, faste klumper i den tørre blanding. Det er nemmest, hvis du gør det med hænderne nede i den tørre blanding, så melet kommer på palminen. Dette er et meget tilgivende trin, så fortvivl ikke, hvis noget af det smelter i hænderne.
  4. Tilføj citronsaft og soyamælk, og rør dejen sammen med en gaffel. Pas på ikke at røre for meget – så snart dejen er samlet, skal den æltes.
  5. Ælt dejen på en melet overflade i et minuts tid. Tilføj evt. mere mel, hvis dejen er meget klistret. Den skal være let, blød og en !anelse! klistret.
  6. Skær dejen over i to dele, og form hver dej til en cirkel på ca. 2 cm. højde. Del hver cirkel i fire lige store trekanter a’ ca. 70 g.
  7. Bag på en bageplade beklædt med bagepapir midt i ovnen i 18-22 minutter, til de er let gyldne.

Noter:

  • Palmin og kokosolie er ikke helt det samme, men opskriften fungerer med begge dele. Palmin er det billigere valg, men smager ikke af så meget, hvor kokosolie har en mild kokossmag. Jeg bruger selv palmin.
  • Scones bliver meget hurtigt tørre, så de er bedst friskbagt eller på samme dag. Hvis du alligevel vil vente med at spise dem, kan de opbevares ved stuetemperatur i en lukket beholder og opfriskes ved at lunes i ovnen.
Hvis du har lyst til at følge med i, hvornår jeg lægger nye opskrifter ind, kan du følge mig på Facebook: LunPåPlanter og på Instagram, hvor jeg hedder lunpaaplanter. Skriv gerne en kommentar, og lad mig vide, hvordan det smagte!
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s