Vegansk bananlagkage med skum

SONY DSC

Simpel bananlagkage i to lag. Soyaskum sødet med bananmos og med et syrligt strejf af citron.

Lad mig tage dig tilbage til min barndomslykke med denne simple, lidt svampede og meget skummende bananlagkage: Jeg kan stadig huske min mors fnysen og prusten ude fra køkkenet, når hun piskede, vejede og hyggesnakkede med sig selv, mens hun bagte kagen på dagen før min fødselsdag. Min begejstring var ikke til at tage fejl af, og det er der en grund til: Den her lagkage er THE BOMB. Det er et udtryk, jeg normalt ikke bruger, og det betyder, at du bliver nødt til at prøve den for at forstå det. Og lad dig endelig ikke narre af mine tvivlsomme dekorationsfærdigheder.SONY DSC

Jeg er født den 18. april, og nu har jeg fået en kæreste, som har fødselsdag seks dage efter mig. Tænk hvordan tingene er kommet til at passe sådan sammen, at jeg kan få to lagkager på en uge. Vildt. Jeg skulle sige fra min mor, at man altid skal bage en lagkage dagen før, man planlægger at spise den, men jeg vil ikke bebrejde dig, hvis du bryder den hellige regel med dén her. Jeg vil heller ikke bebrejde dig, hvis du laver den til dig og din kæreste, men ender med at stå tilbage med et sølle stykke som det på billedet, når han kommer hjem. Til mit forsvar var det altså ikke på hans fødselsdag, det skete, men det er også først hans fødselsdag i morgen. Hurry home babe…

Bananlagkage med skum:

Våde ingredienser:
 • 125 g margarine eller plantesmør
 • 300 g sukker
 • Skal fra 1 ubehandlet citron, revet
 • 6 spsk. usødet soyamælk
 • 2 moste bananer, mellemstørrelse
Tørre ingredienser:
 • 200 g hvedemel
 • 2 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • ½ tsk. salt
 • Rasp og margarine til at smørre formen
Til soyaskum:
 • 1½ dl soyapiskefløde (fx. den her som bla. kan købes i Meny og Kvickly)
 • 1 spsk. citronsaft
 • 2 moste bananer, mellemstørrelse
Fremgangsmåde:
 1. Forvarm ovnen til 200 grader. Pisk margarine med en elpisker ved medium hastighed i cirka et minut. Tilføj sukker, citronskal og soyamælk, og pisk videre i cirka 3 minutter. Blandingen skal være let og cremet. Tilføj 2 moste bananer, og rør sammen med en gaffel.
 2. I en anden skål blandes de tørre ingredienser sammen, bortset fra rasp og margarine.
 3. Hæld de tørre over i de våde ad to til tre omgange, mens du rører let sammen med en gaffel, til dejen har samlet sig.
 4. Beklæd to springforme med bagepapir, smør dem med margarine og drys med 1 spsk. rasp hver. Fordel dejen i springformene (min er 22 cm.) Har du kun én springform, kan de bages over to omgange. Forvent at bruge et par minutter på at sprede dejen ud, da den ikke er særlig våd.
 5. Bages på nederste rille i 25 minutter.
 6. Lav soyaskummet i mellemtiden ved at piske citronsaft og soyafløde med en elpisker, til det stivner som piskefløde. Tilføj 2 moste bananer, og pisk videre i et minuts tid.
 7. Lad bundene køle af i et par minutter, før de vendes ud på en flad overflade til afkøling (eks. et par kagefade): Afmonter siderne af springformen, læg kagefadet fladt ovenpå lagkagebunden, og vend hurtigt formen om, så bunden af formen vender opad. Fjern forsigtigt formen og bagepapiret.
 8. Når bundene er afkølet, samles de med soyaskummet. Dekorér evt. kagen med smeltet mørk chokolade, flormelis eller bananskiver. Eller måske alle tre?
Hvis du har lyst til at følge med i, hvornår jeg lægger nye opskrifter ind, kan du følge mig på Facebook: LunPåPlanter og på Instagram, hvor jeg hedder lunpaaplanter. Skriv gerne en kommentar, og lad mig vide, hvordan det smagte!
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s