Veganske muffins med hvid chokolade & hindbær

SONY DSC

Disse muffins er både bløde og søde med et strejf af syrlighed fra hindbærrene og med dejlig, fast og vegansk hvid chokolade. Opskriften er udviklet i samarbejde med Veganandsnacks.dk

Der er noget ved bær i muffins, der gør mig så inderligt ivrig. Min mormor er dronningen af muffins, og hun havde altid bagt nye varianter, når vi kom over til kaffe. Mine yndlings var dem med chokolade, men de blev desværre tit forvekslet med dem med rosiner, og det var lige svært at holde masken hver gang. Udover dem med rosiner (og abrikoser… og appelsin) elskede jeg min mormors lidt for sukkersøde muffins. Hvorfor fortæller jeg dig det? Fordi jeg har lavet nogen, der:

 • Smager lige så godt
 • Er veganske
 • Ikke har lige så meget sukker i (men sukker kommer vi ikke udenom her)
 • Har HVID CHOKOLADE I!

SONY DSCLige et par ord eller hundrede om vegansk hvid chokolade: Jeg har altid elsket hvid chokolade, og siden jeg blev veganer, har det manglet i mit liv. Ikke versionen med komodermælk, den her gode version med rismælk som Veganandsnacks.dk har været så søde at sende min vej, så jeg kunne teste om den duede til bagning. At de muffins jeg først lavede var ALT for tunge og søde stoppede mig ikke i at spise SYV af dem på ÉN dag, bare for chokoladens skyld. Det er noget af det værste ved at blive voksen. Der er ingen til at sige: “Iben. Stop. Det begynder bare at blive trist nu.” Men smages skulle de jo, og jeg kan love dig for, at disse muffins blev gennemsmagt, før jeg landede på den endelige version. Så jeg gjorde det altså (næsten) kun for din skyld… Held og lykke med bagningen, jeg håber, du får lavet nogle dejlige sommermuffins.

12-16 muffins med hvid chokolade og hindbær:

Ingredienser:
 • 100 g margarine
 • 100 g sukker
 • 1 most banan, mellemstørrelse
 • 200 g hvedemel
 • 1½ tsk. bagepulver
 • ½ tsk. salt
 • ½ tsk. vaniljesukker
 • 2 dl usødet soyamælk (fx. den her)
 • 125 g frosne eller friske hindbær + ½ spsk. mel
 • 80 g hvid chokolade (fx. den her)
Fremgangsmåde:
 1. Forvarm ovnen til 200 grader.
 2. Pisk margarinen med en elpisker ved mellemhastighed i ca. et minut. Tilføj sukker, og pisk videre, til blandingen er lys, cremet og luftig, ca. 5 minutter. Fold den moste banan i med en ske.
 3. I en anden skål: Bland hvedemel, bagepulver, salt og vaniljesukker godt sammen.
 4. Hæld halvdelen af den tørre blanding i det våde, og rør forsigtigt med en ske. Tilføj halvdelen af mælken, og rør igen. Fortsæt skiftevis med det våde og tørre. Dejen skal ikke røres for meget, så et par klumper hist og pist gør ikke noget.
 5. I en anden skål: Drys hindbær med ½ spsk. mel, og rør rundt, så melet dækker bærrene. På den måde bløder de ikke så meget. Hak chokoladen i semismå stykker, og fold forsigtigt chokolade og bær i dejen med en ske.
 6. Smør muffinforme (brug silikoneforme for det pæneste resultat) med margarine, og fyld dem 2/3 med dej (ved silikoneforme kan du fylde dem næsten helt op.)
 7. Bag på midterste rille ved 200 grader i fem minutter, og skru derefter ned på 180 grader. Bag dem herefter i 20-25 minutter, til de er lysebrune og en træpind kan stikkes i midten af kagen, næsten uden dejen sidder fast på pinden.
HVIS DU HAR LYST TIL AT FØLGE MED I, HVORNÅR JEG LÆGGER NYE OPSKRIFTER IND, KAN DU FØLGE MIG PÅ FACEBOOK: LUNPÅPLANTER OG PÅ INSTAGRAM, HVOR JEG HEDDER LUNPAAPLANTER. SKRIV GERNE EN KOMMENTAR, OG LAD MIG VIDE, HVORDAN DET SMAGTE!

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s