Tofu tikka masala

SONY DSC

Indisk inspireret tofu tikka masala. Tofuboller i krydret, sød og stærk masala-sauce serveret med ris og persille.

Hvis du aldrig har hørt om krydderblandingen Garam masala, er der en hel verden af fantastiske asiatiske retter lige for næsen af dig. Så vidt jeg kan se på the great Wikipedia, betyder “Garam” stærk, og “masala” betyder blanding. Ordet “Garam” hentyder til at varme kroppen op, og oh boy gør denne ret lige præcis det! Jeg har aldrig været fan af alt for stærk mad, og jeg har for nylig fundet ud af, at jeg er ret allergisk overfor chili, så en flyvende stærk smag finder du ikke i denne ret. Den er stærk på sådan en let pulsforøgende måde, på en kilde- og prikkemåde, men stadig på en måde, så mit følsomme jeg kan følge med. Føl dig fri til at tilføje mere ingefær eller eventuelt chili eller cayennepeber, hvis du er en af de typer. En af de flyvende typer.

SONY DSC

Jeg er kæmpe fan af asiatiske retter, og denne er bestemt ingen undtagelse. Uge efter uge har jeg nye livretter, som jeg er himmelsk begejstret over, men denne flyver uden tvivl ind på top tre. Har du nogensinde blandet ti forskellige farver sammen og endt med ubrugelig mudderbrun? Jeg har blandet otte forskellige krydderier sammen og endt med en regnbue af smage, der komplimenterer hinanden på en yderst behagelig måde. Jeg kan ikke beskrive det bedre. Det bedste ved at lave denne ret er duften af jul fra kanel og nelliker. Mhmm…

Tofu tikka masala til fire personer (eller to meget sultne)

Tilbehør:
  • 3 dl foretrukne ris og passende mængde vand
  • Persille til pynt
Tofuboller:
  • 1 mellemstort løg, hakket
  • 2-3 fed hvidløg, skåret i tynde mønter
  • 150 g skærefast tofu, drænet for vand (evt. med fingrene eller presset i et rent viskestykke)
  • 1 dåse kikærter, skyllet og tørret
  • 30 g mandler, hakket semifint
  • 1 spsk. tomatpasta
  • 2 tsk. tørret spidskommen
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 50 g rasp
  • 1 chia-æg (3 spsk. chiafrø+4 spsk. vand blandet i et glas og sat i blød i 5 minutter)
  • 30 g havregryn
Masala-sauce:
  • 1 stort løg, hakket semifint
  • 15 g frisk ingefær, skrællet og skåret i tynde mønter
  • 2-3 fed hvidløg, skåret i tynde mønter
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. tomatpasta
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. tørret spidskommen
  • ½ tsk. stødt nelliker
  • ½ tsk. stødt kanel
  • 1 spsk. garam masala
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • ½ til 1 dåse kokosmælk
  • Saft fra ½ lime
Fremgangsmåde:
  1. Risene koges.
  2. Til tofubollerne: Steg løg på panden i lidt olie, og tilføj hvidløg efter et par minutter. Steg dem bløde.
  3. Smuldr tofu semifint med fingrene, og læg i en foodprocessor. Tilføj alle ingredienser fra kikærter til og med rasp. De stegte løg og hvidløg tilføjes også.
  4. Blend blandingen godt i foodprocessoren.
  5. Læg dejen i en skål, og tilføj chia-ægget og havregryn.
  6. Ælt med fingrene, til det er blandet godt sammen.
  7. Form til boller a’ cirka 15 g hver, og steg dem brune på panden ved middel til høj varme i lidt olie (ca. 10 minutter.)
  8. Sæt til side, og vask foodprocessoren af.
  9. Til saucen: Steg løg og ingefær på en pande i olie ved middel til høj varme i et par minutter.
  10. Tilføj hvidløg og sukker, og steg videre i et par minutter.
  11. Tilføj tomatpasta, hakkede tomater og krydderier.
  12. Lad blandingen simre i mindst 5 minutter.
  13. Tag af varmen, og lad det køle af i et par minutter.
  14. Blend i foodprocessoren.
  15. Hæld tilbage på panden, og tilføj limesaft og kokosmælk til ønsket konsistens.
  16. Læg tofubollerne oveni, og lad retten simre til bollerne er varme.

Serveres med ris og persille.

HVIS DU HAR LYST TIL AT FØLGE MED I, HVORNÅR JEG LÆGGER NYE OPSKRIFTER IND, KAN DU FØLGE MIG PÅ FACEBOOK: LUNPÅPLANTER OG PÅ INSTAGRAM, HVOR JEG HEDDER LUNPAAPLANTER. SKRIV GERNE EN KOMMENTAR, OG LAD MIG VIDE, HVORDAN DET SMAGTE!
Reklamer

3 comments

    1. Hej Heidi 😊
      Jeg har ikke selv prøvet det, men jeg kan ikke umiddelbart se noget problem i det. Jeg tror ikke, de vil blive sprøde på samme måde i ovnen, men de er allerede ret faste, når man former dem, så det tror jeg sagtens kan lade sig gøre! Lad mig gerne vide, hvordan det kommer til at gå 😀
      Venlig hilsen
      Iben

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s