Vegansk cheesecake med chokolade

SONY DSC

Blød vegansk ostekage med chokolade og kiksebund. Toppet med smeltet chokolade og kirsebær.

Husker du afsnittet af Venner, hvor Chandler og Rachel kæmper om at få det sidste stykke cheesecake? Jeg genså det for 117. gang for nylig, og jeg vidste det med det samme: Jeg MÅTTE have ostekage. Over det sidste års tid har jeg bagt utalligt mange kager, (og brugt utallige af vores hårdt tjente penge på det) og mindst halvdelen af de kager har været tidlige og mindre gode versioner i processen, men denne kage landede mere eller mindre på himmelsk-lækker-stadie ved første forsøg. Efter lidt tilpasning og afprøvning på diverse familiemedlemmer synes jeg nu det er sikkert at sige, at denne kage er lidt af et vidunder.SONY DSC

En ting jeg ikke forstår er, hvordan tofu kan smage så godt i en kage. That’s right – tofu. Ikke den slags, du bruger til at lave scrambled tofu, men det overraskede mig alligevel, at man kunne få den bløde konsistens fra silken tofu uden så meget som en hentydning af smagen. Men kageguderne kræver, hvad de kræver, så jeg surfede med på tofubølgen og endte i ostekagehimlen. Nogle gange overrasker det mig, hvor cliché-agtig jeg kan lyde. Men denne kage fortjener en cliché.SONY DSC

Hvis du er på udkig efter en let, blid og luftig cheesecake, bliver jeg nødt til at skuffe dig. Hvis du er på udkig efter en tung, tilfredsstillende og megalækker cheesecake med en dybdeborende chokoladesmag og den blødeste konsistens, du formentlig kommer til at opleve længe, then I’ve got you:

Vegansk cheesecake med chokolade:

Til bunden:
  • 200 g digestive
  • 3 spsk. lys sirup
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. vand
Til fyldet:
  • 300 g mørk chokolade, både til fyld og topping
  • 200 g vegansk flødeost (fx. den her som kan købes i flere store supermarkeder)
  • 290 g silken tofu, drænet vægt (fx. den her som kan købes i Meny)
  • 7 spsk. lys sirup
  • 1 tsk. pulverkaffe
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 50 g mel
Fremgangsmåde:
  1. Forvarm ovnen til 190 grader.
  2. Beklæd en springform (min er 17 cm, se note) med bagepapir i bunden, og smør den med lidt kokosolie eller plantemargarine.
  3. Læg alle ingredienser til bunden i en foodprocessor, og blend til det former en dej, som kan mases sammen med fingrene. Tilføj evt. lidt mere vand, hvis dejen er for tør.
  4. Pres bunden ned i springformen med fingrene.
  5. Bag bunden i 5 minutter, og sæt til side til afkøling.
  6. Skru ovnen ned på 160 grader.
  7. Vask foodprocessoren af, så den kan bruges igen.
  8. Smelt 200 g af chokoladen i et vandbad eller ved medium indstilling i mikroovnen.
  9. Hæld så meget vand, som muligt fra tofuen (evt. ved at klippe et lille hul i pakken og tippe den ned over vasken.)
  10. Læg vegansk flødeost, tofu, sirup, pulverkaffe, vaniljeekstrakt og salt i foodprocessoren, og blend i et par minutter, til massen er helt blød.
  11. Tilføj chokoladen, og blend igen.
  12. Bland mel og majsstivelse sammen i en skål, og hæld det oveni fyldet i foodprocessoren.
  13. Blend på høj hastighed, til fyldet igen er blødt.
  14. Hæld fyldet over bunden i springformen.
  15. Bag midt i ovnen i 1 time.
  16. Sluk for ovnen, og sæt lågen på klem, men lad kagen sidde i ovnen i endnu en halv time. På den måde mindskes risikoen for revner i kagen, fordi den ikke afkøles for hurtigt.
  17. Smelt 100 g chokolade i mellemtiden, og hæld det over kagen, når den er lun eller helt afkølet.
  18. Stil kagen til afkøling i køleskabet eller fryseren i mindst 3 timer (tiden bliver forkortet ved at stille den i fryseren)
Noter:
  • Springform: Min er 17 cm, men én på 20 cm. kan også klare opgaven. Jeg har lavet kagen med begge størrelser, og jeg oplevede ikke, at hverken bagetid eller temperaturer behøvede at ændres. Kagen bliver bare lavere, hvis du bruger en større form.
  • Holdbarhed: Opbevar kagen i køleskabet i op til 5 dage.
HVIS DU HAR LYST TIL AT FØLGE MED I, HVORNÅR JEG LÆGGER NYE OPSKRIFTER IND, KAN DU FØLGE MIG PÅ FACEBOOK: LUNPÅPLANTER OG PÅ INSTAGRAM, HVOR JEG HEDDER LUNPAAPLANTER. SKRIV GERNE EN KOMMENTAR, OG LAD MIG VIDE, HVORDAN DET SMAGTE!
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s